10 iconische plekken in Los Angeles die je móet bezoeken

Malibu

Als je naar Los Angeles gaat kan je Malibu niet overslaan. De bekende stranden zijn rustiger dan de stranden aan de rand van de stad, maar je bent zo. Bijkomende voordeel is dat je over de PCH kunt rijden.

Hollywood

Zonder Hollywood is LA natuurlijk niet hetzelfde. Bezoek de studio’s, ga naar de sterren kijken of ga naar de bioscoop en plof neer in een van de luxe loveseats.

In-N-Out

Legendarische hamburgers. Eet in het restaurant of in je auto van een tray. De iconische gekruiste palbomen van In-N-Out maken mij elke keer weer blij. Tip: bestel van het geheime menu de neopolitan milkshake.

Rodeo Drive

Shoppen in LA doe je, samen met de rich and famous, op Rodeo Drive. Niet alleen maar dure spullen gelukkig, maar ook meer betaalbare kleding. Al zul je H&M niet snel tegekomen hier.

Abbot Kinney

Must-see in Venice. Heerlijk relaxte straat waar het draait om zien en gezien worden, maar dan bewust zo casual gestyled mogelijk. Abbot Kinney vat perfect de vibe van LA samen en daarom hou ik er van.

LACMA

Een van de beste musea ter wereld. Hier kan je zonder moeite een hele dag rondlopen.

Petersen Museum

Ben je niet zo van de (moderne) kunst, maar kan je een mooie auto wel waarderen? Dan is het Petersen hét museum waar je naar toe moet. Als je het mij vraagt het beste auto-museum ter wereld. Los Angeles is dan ook de enige stad waar je echt een auto moet hebben.

Griffith Observatory

Perfecte plek om de stad te overzien. Het Observatory zelf is niet heel groot en misschien wel beter geschikt voor kids, maar het uitzicht hier is geniaal. Pak hier een zonsondergang mee en je bent verkocht.

Venice Beach Boardwalk

Zonder op de Venice Beach Boardwalk geweest te zijn ben je eigenlijk niet in Los Angeles geweest. Eet een ijsje, kijk naar de spierbundels op Muscle Beach en neem vooral je Baywatch-zwembroek mee!

Downtown

Was een verlaten en vervallen deel van de stad, maar is nu weer helemaal hip en happening. Nog steeds rauw, maar inmiddels wel wat opgeruimd. Aanrader nu het nog een tikje alternatief is.