Neemt Amazon MGM over?

James Bond, The Handmaid’s Tale, Rocky, Stargate, Robocop, Legally Blonde, Vikings, een historische catalogus van films van vele decennia, een scala aan productie- en distributiebedrijven en het inhoudsnetwerk Epix – dit zijn de dingen die Amazon zou kunnen bezitten als het in de zeer nabije toekomst de legendarische filmgigant MGM koopt voor miljarden dollars.

Amazon heeft naar verluidt 9 miljard dollar geboden voor het bedrijf, aldus Variety. Na een primeur van The Information eerder op de dag die een bereik van $ 7-10 miljard suggereerde voor een mogelijke deal. Het bericht van Variety suggereert dat $ 9 miljard ook het bedrag was dat MGM hoopte naar verluidt te krijgen.

Gezien het feit dat MGM sinds afgelopen december te koop staat is dit een zeer realistische optie. Het helpt ook mee dat de plotselinge fusie van WarnerMedia en Discovery een nieuwe mediagigant heeft opgeleverd. AT&T, tot nu de eigenaar van WarnerMedia, heeft hiermee een groot deel van hun business afgestoten.

Het zou heel verrassend zijn als Amazon en MGM een deal sluiten. We weten dat ook Apple in de race is om MGM over te nemen. Laten we hopen dat die deal doorgaat en Amazon achter het net vist. De informatie van Variety was echter iets minder optimistisch in zijn berichtgeving van vandaag, en schreef: “De status van de besprekingen van Amazon met MGM is onduidelijk en het is mogelijk dat er geen deal zal resulteren.”

In december meldde The Guardian dat MGM een bibliotheek heeft van 4.000 films en 17.000 uur tv. Vooral James Bond is een van de meest waardevolle filmfranchises ooit gemaakt – een lijst die alleen maar kleiner wordt naarmate de Disney-paraplu en het Marvel Cinematic Universe zoveel mogelijk rivalen opslokken.