Videoland op weg naar 1 miljoen abonnees

Het gaat goed met de RTL streamingdienst Videoland. Aan het einde van 2020 was het aantal betalende abonnees naar 903.000 gegroeid, dus zonder de individuen met een proef abonnement. Dat is een stuk beter dan de 653.000 abonnees van aan het einde van 2019. Een stijging van 38 procent om precies te zijn.

Dankzij deze cijfers staat Videoland qua aantal abonnees na Netflix en Disney+ op de derde plaats van online tv-diensten in Nederland.

Geliefd dankzij lokale content

Sven Sauvé, de CEO van RTL Nederland meldde over de groei dat de corona crisis ook een grote impact op hun industrie heeft gehad, maar dat ondanks de onzekere marktomstandigheden ze hun strategie goed ingeschat hebben door volop in lokale content en Videoland te investeren.

Volgens de RTL Group was de toename van haar abonnees dan ook vooral te te danken aan het tweede seizoen van de geliefde Mocro Maffia tv-serie, plus daarnaast het ultra populaire Temptation Island. Dit zijn series die in Nederland exclusief op Videoland te bekijken zijn.

Meer tv en video on demand gebruik

Volgens een onderzoek van Screenforce hebben de Nederlanders in 2020 met ongeveer 206 minuten per dag veel meer tv gekeken. Dat is 7 procent meer dan in 2019. Dat gebeurde vooral tijdens de eerste lockdown, maar alsook tijdens de tweede lockdown was Nederland massaal tv aan het kijken. De tv-schermtijd is daarmee nog nooit eerder zo hoog geweest.

Naast het live bekijken van de aanwezige tv-zenders, zijn tijdens de lockdown vooral de video on demand streaming platforms zoals Netflix, Disney +, Amazon Prime, YouTube en uiteraard Videoland met ongeveer 31 procent in populariteit gegroeid.

Het grootste online video streaming platform van Nederland blijft zonder meer Netflix. Hoewel er niet bekend is hoeveel mensen daar nou precies op geabonneerd zijn, werd er vorig jaar door RTL Nieuws medegedeeld dat het in juni 2020 om zo’n 3,6 miljoen abonnees ging.