F1 TV Pro blijft beschikbaar in Nederland

Er gingen geruchten in de rondte dat de F1 TV van de Nederlandse beeldbuis zou verdwijnen. Gelukkig heeft de Formule 1 nu zelf in een officieel persbericht benadrukt dat F1 TV Pro gewoon beschikbaar blijft.

De Formule 1 heeft verder aangekondigd dat de Nordic Entertainment Group (NENT Group) vanaf 2022 de exclusieve rechten van Ziggo zal overnemen voor de dekking van het populaire autorace festijn in Nederland.

Een revolutionaire driejarige deal

Dit vindt plaats als onderdeel van een driejarige deal, waarbij alle races live vertoond worden, tezamen met de kwalificaties en vrije trainingen. Er zullen tevens zes race-evenementen, waaronder de Dutch Grand Prix op Zandvoort, gewoon gratis via Ziggo beschikbaar gesteld worden. Dit kan een kleine tv-revolutie in Nederland genoemd worden.

De Nordic Entertainment Group zal de races via het Viaplay platform uitzenden. Deze premium online video streaming service zal in het eerste kwartaal van volgend jaar in Nederland geïntroduceerd worden. Viaplay is reeds een toonaangevende on-demand streamingdienst die in de Scandinavische landen en de Baltische staten actief is.

Een Europese streamingkampioen worden

Anders Jensen, de President en CEO van de NENT Group, zei: “Nederland is een ideale markt voor Viaplay en een zeer aantrekkelijke volgende stap in onze ambitie om de Europese streamingkampioen te worden. Onze langdurige en multi-market partnerschappen met belangrijke eigenaren van sportrechten, tezamen met ons steeds groter wordende aanbod van originele en exclusieve content, zullen ons in staat stellen om Nederlandse kijkers iets nieuws en unieks te bieden.”

Viaplay laat zien dat hun poging om een Europese streamingkampioen echt serieus is, aangezien ze tevens de tv rechten van de Bundesliga (welke momenteel bij ESPN te zien is) en die van PDC darts (zichtbaar op RTL7) overgenomen heeft.

Meer informatie over de beschikbaarheid en de prijzen van de Viaplay streamingdienst zullen alsmede door de Formule 1 zelf gepubliceerd worden.

F1 TV Pro beschikbaarheid in Nederland

Zoals reeds vermeld blijft F1 TV Pro gewoon in ons kikkerlandje beschikbaar. Je kunt hierin kiezen in welke taal jij de race graag wilt volgen, plus daarnaast ben jij alsook jouw eigen regisseur van de vertoonde videobeelden: je kunt er namelijk voor kiezen of je vanuit de cockpit van een willekeurige coureur meekijkt, of vanuit een andere interessante camerahoek.

Dit is allemaal goed nieuws voor alle gepassioneerde Formule 1 liefhebbers in Nederland, aangezien Max Verstappen nog steeds op zoek naar een eerste titel is en de Dutch Grand Prix voor het eerst in 36 jaar naar Zandvoort zal terugkeren!