Kijk Arthouse films met Picl

Als filmliefhebbers is het soms zoeken naar de juiste manier om alles te zien wat we willen. Arthouse films draaien alleen in de kleine bioscopen en zijn niet altijd lang te zien. Gelukkig is er het Nederlandse initiatief Picl.

Met Picl kijk je arthouse films gewoon thuis, tegen een redelijk bedrag. Abonnementskosten kennen ze niet, wat opzich jammer is maar het aanbod wel lekker overzichtelijk maakt.

Een film kost €8,50 of €4,99, afhankelijk van de releasedatum. Voor dat bedrag heb je 48 uur de tijd om de film te kijken.

Minpunten? Eigenlijk alleen het ontbreken van een app met goede Chromecast-ondersteuning. Met een Apple TV is het wel gemakkelijk kijken naar Picl, dus voor ons niet zo’n ramp. Toch kan dit misschien afschrikken, al zou het vanuit de browser gewoon moeten werken.

Wij keken Christo – Walking on Water via Picl en dat ging behoorlijk soepel. De eerste keer maak je een account aan, maar daarna ben je na het inloggen gelijk ready to go.

Overigens is deze documentaire over de legendarische kunstenaar Christo een dikke aanrader. Bekijk ‘m dus zelf ook op Picl!