Op vakantie naar Barcelona; 10 dingen om te doen

Dat Spanje een populair vakantieoord is, is voor toeristen inmiddels geen verrassing meer. Het is een land met tal van mooie steden, heerlijke stranden en met doorgaans erg zonnig weer. Jongeren kunnen er goed feesten, voor ouderen is het een heerlijke plek om van hun oude dag te genieten. En gezinnen met kinderen hebben er ook de tijd van hun leven. Eén van de Spaanse steden die nog altijd drukbezocht wordt, is het toeristische Barcelona. Wat je in deze culturele stad zoal kunt doen tijdens een paar daagse stedentrip of gecombineerde stedentrip/zonvakantie, gaan we je vertellen. Vamos à Barcelona!

De top 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen
Barcelona is een prachtige stad waar je je ogen uitkijkt. Deze bezienswaardigheden mag je niet missen.

  • Bezoek Barceloneta (het strand van Barcelona);
  • Bezoek de grootste kathedraal La Sagrada Familia;
  • Aanschouw de Arc de Triomphe;
  • Doe een tour door Camp Nou (het voetbalstadion van FC Barcelona);
  • Bezoek Parc Guëll;
  • Ga naar het Picasso Museum;
  • Bezoek de lokale markten, zoals La Boquerìa;
  • Bezoek de kathedraal Santa Maria del Mar;
  • Ga naar de oude markthal El Born.

Nog meer te doen
Meer doen in Barcelona? Shoppen doe je op de lange winkelstraat Las Ramblas, waar je ook prima kunt neerstrijken voor een hapje of drankje. Weet wel dat de prijzen hier hoger liggen. Door Barcelona heen zijn verschillende architecturale werken van Gaudí te aanschouwen. Niet alleen in Parc Guëll, maar ook in de rest van de stad. Zo is Casa Milá een van de werken waar hij veel bekendheid mee heeft gekregen. Proef bij een van de lokale restaurants hoe lekker tapas en paella in Barcelona zijn. Zowel ‘s middags tijdens de lunch als ‘s avonds, worden deze vrijwel overal bereid.

Handige tips tijdens je verblijf in Barcelona
Het vervoer in Barcelona kun je het best per metro en te voet doen. De metro brengt je snel naar alle bezienswaardigheden en te voet kun je verder veel van de stad zien. Daarnaast kost een dagkaartje voor de metro niet veel geld. Houd er rekening mee dat er veel bedelaars rondlopen in deze stad. Vooral in het openbaar vervoer weten zij veel mensen te bereiken. Dat geldt overigens ook voor straatmuzikanten. Hoewel je misschien graag iedereen wat geeft, zitten er helaas ook oplichters en dieven tussen. Kijk dus goed uit!