De leukste dingen om te doen in Bangkok

Verre reizen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden en dat is zeker niet voor niets. Hoewel Europese bestemmingen ook heel interessant zijn, dompel je je daarbuiten onder in nieuwe, kleurrijke en hele bijzondere culturen. Zo ook in het tropische Azië, wat vooral voor backpackers een favoriete bestemming is. Wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat naar Thailand, kom je er eigenlijk niet onderuit om de hoofdstad Bangkok eens te bezoeken. En dat is helemaal niet erg, lees maar mee waarom.

Tempels bezoeken en lekker eten
Waar Bangkok (en ook vele andere steden in Thailand) bekend om staat, zijn de prachtige, indrukwekkende tempels en beelden. Zo is de grote, liggende buddha (Wat Pho) een toeristische trekpleister. Ben je na het bekijken van die culturele prachten toe aan iets te eten? In Bangkok vind je om de paar meter een streetfood kraampje. Daar worden voor een paar Baht (de Thaise munteenheid) lekkere gerechten, direct vers voor je bereid. Dat móet je geproefd hebben tijdens je verblijf in Bangkok. En omgerekend kost dit maar 1 of 2 euro.

Praat met de lokale bevolking van Bangkok
Ondanks de taalbarrière, zijn Thaise mensen heel vriendelijk en behulpzaam. En in de meeste gevallen spreken zij wel een aantal woorden Engels, waardoor iedereen zich verstaanbaar kan maken. Wanneer je even de weg niet weet of een vraag wilt stellen, vinden Thaise mensen dat vaak helemaal niet erg. Toerisme is een belangrijke motor voor de economie van Thailand, dus de lokale bevolking is vrijwel altijd blij om jou als toerist te zien. En door met locals te praten kun je dingen te weten komen die je anders misschien nooit had ontdekt. Wel zo leuk!

Maak een ritje in een tuk tuk
Iets anders dat je eigenlijk wel gedaan móet hebben in deze stad, is een ritje maken in een tuk tuk. Het is niet heel comfortabel, maar je kunt op een goedkope en leuke manier de stad verkennen en vaak is de bestuurder bereid om je alle hoogtepunten te laten zien. Houd er wel rekening mee, dat zij vaak extra geld aan je willen verdienen door ‘speciale tours’ aan te bieden. Daarbij sturen ze je een kledingzaak of juwelier in, in de hoop dat je er iets gaat kopen. Als je dat niet wilt, kun je dat beter direct laten merken.Andere leuke dingen om in Bangkok te doen
Wat ook zeker aanraders zijn wanneer je in Bangkok bent: een drankje doen bij een roof top bar, één (of meerdere) van die gekke dingen eten zoals geroosterde schorpioenen, uitgaan bij één van de nachtclubs en de drukke, maar gezellige straat Kho San Road verkennen. Daar kun je ook terecht voor het scoren van souvenirs en om de beruchte pingpong shows bij te wonen. Wil je verder lekker ontspannen, kies dan een hotel met een zwembad (eventueel op het dak). En vergeet niet om heel veel foto’s te maken!